POLET 21/22: RADIONICA 8 – Naš projekat

Tokom osmog susreta grupa srednjoškolaca se podelila u timove i krenula u planiranje projektnih koraka (promo tim, programski koordinatori, logistika). Grupa je osmislila projekat kroz koji će organizovati jednodnevni festival na Prozivki.

.

Subota, 19. februar 2022. / Kerülj be / 12:00

.

Da li ste znali da su pripadnici Z generacije, čuveni Zumeri, najmnogoljudnija generacija, čineći 32 % svetske populacije? To znači da generacija rođena između kraja devedesetih do 2010. ima moć da pokrene važne društvene promene. Tvoje znanje o društvenim mrežama, igricama i digitalnim trendovima može da transformiše stare forme u nešto novo. Šta? Još ne znamo, tek ćemo otkriti.

.

Projekat Polet 21/22 realizuju UG “Klara i Rosa” i Magločistač u okviru programa „Mladi i mediji za demokratski razvoj“ BOŠ (Beogradska otvorena škola), uz podršku Kraljevine Švedske.

.

Stavovi i mišljenja autora izneta u ovoj publikaciji ne predstavljaju nužno i mišljenje partnera i donatora.

.

.

POLET 21/22: 8. MŰHELYMUNKA – A mi projektünk

.

A nyolcadik találkozó alkalmával a középiskolások csoportja csapatokat alkotva kezdett bele a projekt lépéseinek tervezésébe (marketing csoport, programkoordinátorok, logisztika). A projekt részekén a csoport egy egynapos, a Prozivka lakótelepen tervezett fesztivál megszervezését fogalmazta meg. 

.

Szombat, 2022., február 19. / Kerülj Be

.

Tudtátok, hogy a Z generáció tagjai, a híres zoomerek a legnépesebb generáció, a bolygó összlakosságának 32 százalékát adva? Ez azt jelenti, hogy a 90-es évek vége és 2010 között születetteknek olyan ereje van, amivel fontos társadalmi változásokat indíthatnak el. A te közösségi oldalakról, játékokról és digitális trendekről szerzett tudásod valami újjá változtathatja a régi formákat. Hogy mivé? Azt még nem tudjuk, az majd csak később derül ki.  

.

A Polet 21/22 projektet a Klara és Rosa PE és a Magločistač bonyolítja le a Belgrádi Nyitott Iskola (BOŠ) – a Svéd Királyság támogatásával megvalósuló – Fiatalok és a médiumok a demokratikus fejlődésért nevet viselő programján keresztül. 

.

E írás szerzőjének álláspontja és véleménye nem feltétlen tükrözi az együttműködő partner és a donátor véleményét is.

.

SR