GRADIONICE – Škola kreativnog razvoja

U brzom, površnom i takmičarskom svetu važno je stvoriti siguran prostor da mladi polako, posvećeno i bez straha od greške istražuju, misle, osećaju i stvaraju. Pozivamo sve one koji su stidljivi, dekoncentrisani, nesigurni, previše pred ekranom, nezainteresovani ili one koji osećaju ovo kao poziv, da nam se pridruže na zajedničkom putovanju u mašti, saznavanju i saosećanju.

.

Prvi susret će se održati u utorak, 5. septembra 2023. godine u 19 časova (Petefi Šandora 15).

.

Tokom gradionica bavićemo se:

.

– izgradnjom grupe i poveranja u grupi,

– upoznavanjem sebe ali i drugih članova,

– izražavanjem kroz pokret, ples, glas, govor, tekst, crtež, video ili audio format

– razvojem koordinacije, imaginacije, pažnje i koncentracije,

– osnaživanjem deteta i razvojem kritičkog mišljenja.

.

U radu koristimo dramske metode, glumačke vežbe, igre, improvizaciju, kreativno pisanje, razgovor, posmatranje i analizu, pričanje priča.

.

Laboratorija počinje sa radom od septembra u prostoru Klare i Rose i namenjena je mladima od 10 do 15 godina. Susreti su utorkom od 19 časova i subotom od 10 časova u prostoru udruženja.

.

Kreatorka radionica je Gordana Vukov Ciganjik, diplomirana glumica, kulturna radnica i aktivistkinja. Obučavana je u oblasti razvojnog pokreta, telesne psihoterapije i vodila je brojne radionice za različite starosne i ciljne grupe.

.

Susreti će se odvijati dva puta nedeljno u trajanju od 90 minuta u prostoru Udruženja Klara i Rosa (Šandora Petefija 15). Prvi susret će se održati u utorak, 5. septembra 2023. godine u 19 časova. Za više informacija o članarinama i programu kao i za prijave pišite nam na adresu klarairosa@gmail.com.

.

Radionica se realizuje u okviru podrške EED (European Endowment for Democracy).

SR