POLET 21/22: RADIONICA 14 – Evaluacija

Poslednja, četrnaesta, radionica na projektu se realizovala nakon festivala, a bila je posvećena evaluaciji planiranih ishoda, očekivanja, usvojenih znanja i veština i proceni timova facilitatora i UG Klara i Rosa.

.

Subota, 14. maj 2022. / Dudova šuma

.

Na početku radionice su podeljeni utisci, odnosno refleksija na realizovanu inicijativu, sa osvrtom na ličnu ulogu i uspeh tima a nakon toga, prešlo se na individualnu podelu ličnog doživljaja učešća u ovom programu, od novembra do maja 2022. godine. Prema statističkoj analizi iz evaluacionih listića učesnici su velikoj meri zadovoljni strukturom radionica, ponuđenim sadržajem, načinom komunikacije voditelja, mogućnostima za usvajanje dodatnih veština i znanja.

.

Poslednji deo radionice ticao se razgovora i planiranja održivosti ove grupe, koja je izrazila motivaciju za dalje viđanje i aktivno učešće u realizaciji svojih ideja.

.

Poslednji, kreativni zadatak, bio je da oslikaju promotivne cegere. Ovaj kreativni proces privukao je i druge posetioce šume, štićenike Školskog centra za vaspitanje i obrazovanje slušno oštećenih lica Dositej Obradović koji su nam se pridružili u oslikavanju promotivnih cegera.

.

.

Projekat Polet 21/22 realizuju UG “Klara i Rosa” i Magločistač u okviru programa „Mladi i mediji za demokratski razvoj“ BOŠ (Beogradska otvorena škola), uz podršku Kraljevine Švedske.

 

Stavovi i mišljenja autora izneta u ovoj publikaciji ne predstavljaju nužno i mišljenje partnera i donatora.

.

Video u nastavku nastao je kao rezultat jednog zajedničkog druženja na Rokinom salašu…

.

 

.

POLET 21/22: 14. MŰHELYMUNKA – ÉRTÉKELÉS 

Az utolsó, sorrendben 14. műhelymunkát a fesztivál lebonyolítása után tartottuk meg, és a tervezett végkifejlet, az elvárások, a szerzett tudás és készségek, valamint a mentorok és a Klara és Rosa PE értékeléseinek volt szentelve.

.

Sombat, 2022. május 14. / Sétaerdő

.

A műhelymunka elején a részvevők megosztották egymással a megvalósított kezdeményezésük benyomásait, reflexióit, külön kitérve a személyes szerepvállalásra és a csapat sikerér, majd a szubjektív benyomásokra tértek át, amelyeket a program lebonyolítása során szereztek novembertől kezdve 2022 májusáig. Az értékelő kérdőívek statisztikáit elemezve kiderült, a részvevők nagy része elégedett volt a műhelymunkák felépítésével, a felkínált tartalmakkal, a vezetők kommunikációjával, a plusz készségek és tudás elsajátításának lehetőségével. 

.

A műhelymunka utolsó részében a csapat fenntarthatóságáról értekeztek, ugyanis az újabb találkozásokhoz és ötleteik megvalósításához szükség motiváció megvan a csapat tagjaiban. 

.

Az utolsó kreatív feladat a promóciós logó megrajzolása volt. Ez a kreatív folyamat az erdő más látogatóit is megmozgatott, a hallássérült diákok tanintézményének, a Dositej Obradović Iskolaközpont és Diákotthonnak a védencei is csatlakoztak a promóciós logó megrajzolásához.

.

A Polet 21/22 projektet a Klara és Rosa PE és a Magločistač bonyolítja le a Belgrádi Nyitott Iskola (BOŠ) – a Svéd Királyság támogatásával megvalósuló – Fiatalok és a médiumok a demokratikus fejlődésért nevet viselő programján keresztül. 

.

E írás szerzőjének álláspontja és véleménye nem feltétlen tükrözi az együttműködő partner és a donátor véleményét is.

.

SR