Polet 21/22: Implementacija rezultata projekta u javnosti

Kao rezultat projekta Polet 21 / 22 i radionica sa srednjoškolcima na dva jezika sredine nastao je dokument u kojem se iznose problemi i potrebe mladih u Subotici i preporuke za njihovo rešavanje.

.

Ovaj dokument, na dva jezika sredine (srpsko-hrvatskom i mađarskom) biće poslat predstavnicima Gradske uprave, medijima i školama.

.

Povodom toga, predstavnice UG “Klara i Rosa” i Iuventus Ventus, udruženja čija je osnivačica omladinska radnica koja je bila jedna od facilitatorki radionica Hulo Žofia, posetile su Natašu Aleksić, zaduženu za sport i omladinu u Gradskoj upravi. Tom prilikom predale su i dokument čiji sadržaj je bio predmet razgovora. Tom prilikom saznali smo koji su trenutno planovi u gradu što se tiče omladinske politike, obezbeđivanja prostora za omladinu i dalje saradnje sa predstavnicima Grada, kako bi se pronašlo adekvatno rešenje i prostor za mlade.

.

Dogovoren je prvi korak koji bi bio pronalaženje novog prostora za omladinski klub Kerulj be, koji je zbog privatizacije zatvoren pri kraju projekta. Zagovarale smo i donošenje strateškog plana za mlade kao i kulturne strategije, povezivanje nacionalnih grupa i međusektorsku saradnju.

.

Hulo Žofia, kao omladinska radnica, bila je pozvana i na sastanak u gradsku Fondaciju za omladinsku kulturu i stvaralaštvo “Danilo Kiš”, radi saradnje na programima.

.

Predstavnica Gradske uprave pokazala je veliku spremnost da pomogne u daljem radu sa omladinom.

.

Preuzmi dokumente.

.

Dokument je nastao u okviru projekta Polet 21/22 koje su realizovale UG “Klara i Rosa” i Magločistač u okviru programa „Mladi i mediji za demokratski razvoj“, uz podršku BOŠ (Beogradska otvorena škola) i Kraljevine Švedske.

.

Stavovi i mišljenja autora izneta u ovoj publikaciji ne predstavljaju nužno i mišljenje partnera i donatora.

……..

 

POLET 21/22: A POLET 21/22 PROJEKT EREDMÉNYEINEK MEGISMERTETÉSE A NYILVÁNOSSÁGGAL

A Polet 21/22 (Lendület 21/22) projekt és a középiskolások kétnyelvű műhelymunkáinak eredményekét megszületett az a dokumentum, amely a szabadkai fiatalok problémáit és szükségleteit taglalja, valamint ajánlásokat tesz azok megoldására.

.

Ezt a dokumentumot, két nyelven (szerb-horvát és magyar) eljuttatjuk a városi közigazgatás képviselőihez, a médiumokhoz és az iskolákhoz.

.

Ennek apropóján látogatták meg a Klara és Rosa PE tagjai és a Iuventus Ventus egyesület képviselője, alapítója, Hulló Zsófia ifjúsági munkás – aki a műhelymunkák egyik mentora volt – Nataša Aleksićet, a város sport és ifjúsági kérdéseivel megbízott illetékest. Ez alkalommal átadták neki azt a dokumentumot, amelyről a megbeszélés zajlott. Azt is megtudtuk, hogy mi a város jelenlegi ifjúsági politikája, hogyan találna a város helyiségeket a fiatalok számára és hogyan képzeli el a további együttműködést annak érdekében, hogy megfelelő megoldást találjon a fiataloknak szánt helyiségek biztosítására.  

.

Megállapodás született a Kerülj Be Ifjúsági Közösségi Tér – amely a projekt vége felé helyiségek nélkül maradt, mivel privatizálták az épületet, ahol addig voltak – új helyiségének biztosításához szükséges első lépésekről. Közbenjártunk egy, az ifjúságot érintő stratégiai terv, valamint egy kulturális stratégia kidolgozása, a nemzetiségek közötti és szektorközi együttműködés érdekében is.

.

Hulló Zsófia ifjúsági munkás szerepkörben meghívást kapott a Danilo Kiš Ifjúsági és Kulturális Alapítvány megbeszélésére, ahol különféle programok menti együttműködésről tárgyalnak majd.

.

A városi vezetés képviselői nagy együttműködési szándékról tettek tanúbizonyságot az ifjúsági munka támogatása kapcsán.

.

Dokumentumok letöltése.

.

A dokumentum a Polet 21/22 projekt eredményeként jött létre, amely projektet a Klara és Rosa PE és a Magločistač bonyolította le a Belgrádi Nyitott Iskola (BOŠ) – a Svéd Királyság támogatásával megvalósuló – Fiatalok és a médiumok a demokratikus fejlődésért nevet viselő programján keresztül. 

.

A publikáció szerzőjének álláspontja és véleménye nem feltétlen tükrözi az együttműködő partner és a donátor véleményét.

.

A Polet 21/22 projektet a Klara és Rosa PE és a Magločistač bonyolítja le a Belgrádi Nyitott Iskola (BOŠ) – a Svéd Királyság támogatásával megvalósuló – Fiatalok és a médiumok a demokratikus fejlődésért nevet viselő programján keresztül. 

.

E írás szerzőjének álláspontja és véleménye nem feltétlen tükrözi az együttműködő partner és a donátor véleményét is.

.

 

SR