POLET 21/22: RADIONICA 11 – Tim

U subotu 12. marta održan je jedanaesti susret (radionica) srednjoškolske grupe Polet 21/22 u Omladinskom klubu Kerulj be. Tokom susreta radilo se na dodatnom povezivanju tima i definisanju narednih koraka u realizaciji njihove inicijative.

.

Subota, 12. mart 2022. / Kerülj be

.

Polaznici su imali zadatak da mapiraju svoja potrebe i želje u toku procesa, pa su tako definisali šta očekuju od sebe, grupe i organizatora i facilitatora. Grupa se prošli susret dogovorila da će zajedno praviti palačinke pa je tako jedan deo ekipe bio zadužen za pripremu palačinki dok je drugi deo ekipe kreirao logo i vizuelni identitet grupe. Jasno se videlo da polaznici lako i otvoreno komuniciraju osećajući da ono što stvaraju svakome pripada i svakoga se tiče.

.

Pokrenuti su Instagram i Fejsbuk profili koje vode učesnici. Treba napomenuti da je ovaj susret iskorišten i kao priprema za predstojeće studijsko putovanje, i kao mogućnost da zajedno definišu proces kako bi mogli da se predstave Omladinskoj grupi u Sremskim Karlovcima.

.

.

Projekat Polet 21/22 realizuju UG “Klara i Rosa” i Magločistač u okviru programa „Mladi i mediji za demokratski razvoj“ BOŠ (Beogradska otvorena škola), uz podršku Kraljevine Švedske.

.

Stavovi i mišljenja autora izneta u ovoj publikaciji ne predstavljaju nužno i mišljenje partnera i donatora.

.

 

POLET 21/22: 11. MŰHELYMUNKA – A csapat

.

Március 12-én, szombaton zajlott le a Polet 21/22 (Lendület 21/22) középiskolai csoportjának tizenegyedik találkozója (műhelymunkája) a Kerülj Be Ifjúsági Klubban. A találkozón a csapat további összekovácsolódásán és a kezdeményezésük megvalósításának következő szakaszain dolgoztak.

.

Szombat, 2022., március 12. / Kerülj be

.

A részvevők azt a feladatot kapták, hogy térképezzék fel a folyamat során felmerülő szükségleteiket és vágyaikat, így megfogalmazták, mit várnak saját maguktól, a csapattól, a szervezőktől és támogatóktól. A csapat az elmúlt találkozó során abban állapodott meg, hogy palacsintát sütnek majd, így a csoport egyik része a palacsinták előkészítését vállalta magára, a másik pedig megtervezte a logót és a csapat vizuális identitását. Jól látható volt, hogy a részvevők könnyen és nyíltan kommunikálnak, miközben úgy érezték, hogy az, ami alkotnak az mindenkié és mindegyiküket érinti.

.

Beindult az Instagram- és Facebook-profil, amiket a részvevők kezelnek. Azt is meg kell említeni, hogy ezt a találkozót arra is felhasználták, hogy felkészüljenek az előttük álló tanulmányi útra, lehetőségük volt arra is, hogy közösen határozzák meg, hogyan mutatkoznak majd be a karlócai Ifjúsági Csoportnak. 

.

A Polet 21/22 projektet a Klara és Rosa PE és a Magločistač bonyolítja le a Belgrádi Nyitott Iskola (BOŠ) – a Svéd Királyság támogatásával megvalósuló – Fiatalok és a médiumok a demokratikus fejlődésért nevet viselő programján keresztül. 

.

E írás szerzőjének álláspontja és véleménye nem feltétlen tükrözi az együttműködő partner és a donátor véleményét is.

.

SR