POLET 21/22: RADIONICA 10 – Pripadnost grupi

Tema desetog susreta srednjoškolaca bila je izgradnja tima i povezivanje. Kako je dvojezična srednjoškolska ekipa u procesu kreiranja identiteta i programa jednodnevnog omladinskog festivala (okupljanja), vrlo je važno raditi na grupnoj koheziji, dobrom samoosećanju pojedinca u grupi kao i shvatanju svoje uloge u timu. Nakon igrica i vežbi koje su imale za cilj razvijanje empatije, komunikacije i povezivanje članova tima, nastavljeno je sa definisanjem zadataka i identiteta događaja koji će biti realizovan u maju. Tokom susreta posebno se razgovaralo o tome da li učesnici svoju ideju osećaju i kao svoje delo ili očekuju da tu ideju neko drugi realizuje.

.

Subota, 5. mart 2022. / Kerülj be / 12:00

.

Za naredne susrete planirane su dodatne aktivnosti koje doprinose izgradnji tima koje su sami učesnici predložili.

.

Da li ste znali da su pripadnici Z generacije, čuveni Zumeri, najmnogoljudnija generacija, čineći 32 % svetske populacije? To znači da generacija rođena između kraja devedesetih do 2010. ima moć da pokrene važne društvene promene. Tvoje znanje o društvenim mrežama, igricama i digitalnim trendovima može da transformiše stare forme u nešto novo. Šta? Još ne znamo, tek ćemo otkriti.

.

 

Projekat Polet 21/22 realizuju UG “Klara i Rosa” i Magločistač u okviru programa „Mladi i mediji za demokratski razvoj“ BOŠ (Beogradska otvorena škola), uz podršku Kraljevine Švedske.

.

Stavovi i mišljenja autora izneta u ovoj publikaciji ne predstavljaju nužno i mišljenje partnera i donatora.

.

.

 

POLET 21/22: 10. MŰHELYMUNKA – Csoporthoz tartozás 

.

A középiskolások tizedik találkozójának a csapatépítés és a kapcsolatkialakítás volt a témája. Mivel a kétnyelvű középiskolai csapat az identitás kialakításnak folyamatában van és egy egynapos ifjúsági fesztivál (találkozó) szervezésén dolgozik, ezért nagyon fontos a csapatkohézión, az egyén csapaton belüli jóérzésén dolgozni, valamint azon is, hogy megértse a csoporton belüli szerepét. Az empátiát, kommunikációt és a csapattagok egymás közötti kapcsolatát erősítő játékok és gyakorlatok után folytatódott a májusra tervezett eseménnyel kapcsolatos feladatok, valamint az esemény identitásának megfogalmazása. A találkozón külön beszélgetés zajlott arról, hogy a részvevők ötleteiket saját munkájukként élik-e meg, vagy azt várják, hogy valaki más valósítsa meg azokat.

.

Szombat, 2022., március 5. / Kerülj be / 12:00

.

A következő találkozókra olyan plusz aktivitásokat tervezünk, amelyek a csapatépítést szolgálják és maguk a részvevők ajánlottak.

.

Tudtátok, hogy a Z generáció tagjai, a híres zoomerek a legnépesebb generáció, a bolygó összlakosságának 32 százalékát adva? Ez azt jelenti, hogy a 90-es évek vége és 2010 között születetteknek olyan ereje van, amivel fontos társadalmi változásokat indíthatnak el. A te közösségi oldalakról, játékokról és digitális trendekről szerzett tudásod valami újjá változtathatja a régi formákat. Hogy mivé? Azt még nem tudjuk, az majd csak később derül ki.  

.

A Polet 21/22 projektet a Klara és Rosa PE és a Magločistač bonyolítja le a Belgrádi Nyitott Iskola (BOŠ) – a Svéd Királyság támogatásával megvalósuló – Fiatalok és a médiumok a demokratikus fejlődésért nevet viselő programján keresztül. 

.

E írás szerzőjének álláspontja és véleménye nem feltétlen tükrözi az együttműködő partner és a donátor véleményét is.

.

SR