O zajedničkom: Ferka – Lokalni izbori

U okviru serije javnih razgovora pod nazivom “O zajedničkom” koji imaju za cilj edukaciju, pokretanje dijaloga, razmenu mišljenja, slušanje i zajedničko promišljanje, jačamo osećaj zajedništva, kritički promišljamo i delimo iskustva, ideje i prakse, inicirajući razgovore na različite teme i probleme koji su prisutni u našem društvu i gradu.

.
Tema druge tribine u okviru programa “O zajedničkom” je Ferka – lokalni izbori.

.
Ferka je kampanja za fer izborne uslove koju je pokrenula organizacija Građanske inicijative iz Beograda i koja se održava u gradovima Srbije.

.
Tribina u Subotici će se održati u petak, 17. maja 2024, sa početkom u 19 časova u prostoru Klare i Rose (Šandora Petefia 15).

.
Dajemo glas lokalnim akterima, zajedno promišljamo o načinima delovanja, osvetljavamo mogućnosti i snage građana u unapređenju društvenih okolnosti i pokretanju društvenih promena. Koliko vredi moj glas? Ima li smisla izaći na izbore? Koliko je važno udruživanje? Da li smemo da odustanemo?

.
Učesnici tribine su:

Margareta Tomo, novinarka (Sajtószabadság Alapítvány – Szabad Magyar Szó), Izabela Lanji Hnis (magistar ekonomije, menadžerka Turističkog klastera), Elena Čavlin i Pavle Cicvarić, studenti Fakulteta političkih nauka u Beogradu.

.
Razgovor moderira Vladimir Polovina, dipl. matematičar i jedan od osnivača škole kritičkog mišljenja Centar za nauku i umetnost.

.

SR