KNJIŽEVNOST SE VRAĆA U SUBOTICU: BANATSKI SALAMANDERI

U petak, 1. decembra 2023. godine u 19 časova, u prostoru Klare i Rose (Petefi Šandora 15), održaće se prvo pesničko veče u okviru projekta „Književnost se vraća u Suboticu“. Svojom poezijom predstaviće se Miloš Markov, Uroš Pavlov i Stefan Basarić.

,

Uroš Pavlov rođen je 1992. godine u Kikindi. Diplomirao je na Odseku komparativnu književnost sa teorijom književnosti na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu. Bavi se retorikom i organizacijom događaja iz oblasti kulture. Pobednik je nacionalnog takmičenja u besedništvu 2012. Autor je poetske zbirke ,,Nebo su razgažene cipele „ koja je pobedila na konkursu za prvu knjigu u organizaciji BKCa i grada Kikinde. Dobitnik je nagrade za književnost Stevan Sremac. Živi i radi u Novom Sadu.
.
Miloš Markov, rođen 1993. godine u Subotici. Diplomirao na Odseku za komparativnu književnost sa teorijom književnosti na Filozofskom fakutetu u Novom Sadu. Zastupljen je u brojnim časopisima i zbornicima, kako onlajn tako i štampanim. Živi i radi na relaciji Subotica – Novi Sad – Beograd.
.
Stefan Basarić je rođen u Subotici 1993. godine. Diplomirao na katedri za srpsku književnost i jezik na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. Pisanjem poezije i proze bavi se od srednje škole. Živi i radi u Subotici.
.
#knjizevnostsevracausuboticu
SR