DVORIŠNA GALERIJA: „ISKORIŠĆENO/USED“, MIROSLAV LAZENDIĆ

Ova izložba pod nazivom „Iskorišćeno/Used“ predstavlja uvod za: „Sve što treba da uradimo je da ga sastavimo, rastavimo i ponovo sastavimo #2“, njegovu samostalnu izložbu krajem marta u Otvorenom ateljeu F.

.

Biografija:
Miroslav Lazendić, rođen 1980. u Novom Sadu, od malih nogu veliki je ljubitelj 2D(2.5-3) nepokretnog vizuelnog izraza u svim oblicima. Sa manje ili više uspeha se okušao u stripu, ilustraciji, grafičkom dizajnu, street art-u, tetovaži i sito štampi, da bi se na kraju pronašao u kombinaciji svega toga.
Leta pandemijske 2020. sa prijateljima osniva OAF (Otvoreni atelje F) gde se trude da šire nezavisnu likovnu kulturu.

.

Miki, par reči o procesu rada?

.

Najkraće rečeno, pravim puno smeća dok pokušavam nesto da napravim, ali ovde, sada to smeće, nusprodukti, testovi, viškovi, probe, prskanja i mnoge druge slučajnosti, uz minimalne intervencije počinju da liče na nešto. Nema nikakve dublje priče i slično, haos radi svoje…

U subotu 22.01.2022. u 16h, uz prisustvo umetnika, izložbu će otvoriti Jelena Grujičić, koordinatorka vizuelne umetnosti Centra za savremenu kulturu i umetnost.

.

.

Izložba se realizuje u okviru projekta UG “Klara i Rosa” i Centar za savremenu kulturu i umetnost u okviru programa „Centar za savremenu kulturu i umetnost kao pokretač društvene promene“. Projekat je podržan od strane Nacionalne koalicije za decentralizaciju, Fondacije Jelena Šantić, Grupe 484 i Evropske unije.

.

#EUzaTEBE

SR