U gostima – Olja Grubić

Svake subote u terminu od 19 časova na programu Radija Plac emitujemo emisiju U GOSTIMA u kojoj razgovaramo sa umetnicima, kulturnim radnicima, naučnicima i uopšte ljudima širokog duha iz bližeg i daljeg okruženja. Ko kome dolazi u goste gotovo da je nemoguće precizno zaključiti što dodatno isključuje manire kurtoazije na koje smo navikli.

.

Subota, 27. mart 2021. / Radio Plac / 19:00

.

U subotu 27. marta 2021, od 19 časova na Radiju Plac emitujemo devetu epizodu emisije U GOSTIMA gde razgovaramo sa Oljom Grubić, interdisciplinarnom umetnicom koja je članica kolektiva Zavod Sploh iz Ljubljane.  Repriza emisije je na programu u ponedeljak od 17 časova.

.

Olja Grubić performerka je i vizuelna umetnica mlađe generacije. Diplomirala je na ljubljanskoj Akademiji za vizuelne umetnosti u oblasti konceptualizacija prostora. Angažovano istražuje savremene probleme kroz različite medije kao što su performans, kabare, video, instalacija. Njen rad oslikava širok spektar senzacija i društvenu situaciju. Sarađivala je sa brojnim umetnicima, uključujući Bojana Jablanovca (Via Negativa), Janeza Janšu (Maska), kao i umetnike: Julia Bardsley, Ursula Martinez, Kate McIntosh i La Pocha Nostra. 

.

Sa Oljom Grubić razgovara Gorgana Vukov Ciganjik.

.

instagram.com/oljagrubic/

.

.

Razgovor je nastao kao plod saradnje između Zavoda Sploh iz Ljubljane i Centra za savremenu kulturu i umetnost iz Subotice u okviru programa „Izgradnja zajednice kroz kulturne prakse“. Program je podržan od strane Fondacije za otvoreno društvo, Srbija po projektu UG „Klara i Rosa“ iz Subotice.

.

 

SR