Dvorišna galerija: Andrea Munjin – Visceral Garden

U subotu, 25. maja 2024. godine, sa početkom u 12 časova u Dvorišnoj galeriji (Korzo 1) biće otvorena izložba Andree Munjin pod nazivom „Visceral Garden“.

.
Visceral Garden

.

My Garden—like the Beach—
Denotes there be—a Sea—
That’s Summer—
Such as These—the Pearls
She fetches—such as Me
.

(Emily Dickinson)

.
Svakodnevnica na papiru

.
Stalno se iznova i iznova dokazuje, da želja za stvaranjem savladava sve prepreke.

.
Munjin Andrea se rodila u Vrbasu 1990. godine. Detinjstvo je provela u Srbobranu, školovala se i studirala u Subotici i Novom Sadu. Trenutno je profesorka engleskog jezika i književnosti u Gimnaziji za talentovane učenike Kostolanji Deže. Bavi se ilustracijom i slikarstvom, i redovna je učesnica u aktivnostima umetničkih kolonija. Samostalno je izlagala u Subotici, Segedinu i Srbobranu.
Učestvovala je na brojnim grupnim izložbama: u Novom Sadu, Senti, Bačkoj Topoli i Subotici.

.

Ilustracije: Božik Peter: Behódolt tartomány (nagrada „Vojvođanska lepa mađarska knjiga“), Svetislav Basara: A merénylet angyala, Nandor Gion: Anđeosko veselje, Nandor Gion: Klavir iz belog dvorca, Nandor Gion: Kormorani se još nisu vratili, Nandor Gion: Rafal za jednog crnog bivola, Most-časopis za književnost, umetnost i društvene nauke, septembar 2022./br 9

.
Izložbe:
Samostalne: Klein House Gallery, Subotica (2017); Grand Café, Segedin (2018)
Grupne: U nemom dijalogu sa svetom, Savremena galerija Subotica, 2017; Nova sinteza: Dan vojvođanske mađarske likovne umetnosti, SolidGrad, Subotica, (2021); Artemisia, Bačka Topola (2021); Vojvođanska mađarska naučna konferencija studenata (VMTDK), Novi Sad (2022)

.

Sponzor izložbe: Dielle štamparija, Subotica

.

SR