U gostima – Marko Bolković

Svake subote u terminu od 19 časova na programu Radija Plac emitujemo emisiju U GOSTIMA u kojoj razgovaramo sa umetnicima, kulturnim radnicima, naučnicima i uopšte ljudima širokog duha iz bližeg i daljeg okruženja. Ko kome dolazi u goste gotovo da je nemoguće precizno zaključiti što dodatno isključuje manire kurtoazije na koje smo navikli.

.

Subota, 13. februar 2021. / Radio Plac / 19:00

.

U novoj epizodi emisije U GOSTIMA razgovaramo sa Markom Bolkovićem, umetnikom novih medija, svetlosnih skulptura i instalacija, direktorom i osnivačem Festivala svetla „Visualia“ iz Pule. O umetnosti svetla, 2D/3D mappingu, audio-vizualnim instalacijama, novim medijima, Puli i društvenom centru ROJC sa umetnikom razgovara Petar Mitrić.Premijerno subotu 13. februara 2021, od 19 časova na Radiju Plac, repriza u ponedeljak 15. februara, od 17h.

.

Razgovor je nastao kao plod saradnje između društvenog centra Rojc iz Pule i Centra za savremenu kulturu i umetnost iz Subotice u okviru programa „Izgradnja zajednice kroz kulturne prakse“. Program je podržan od strane Fondacije za otvoreno društvo, Srbija po projektu UG „Klara i Rosa“ iz Subotice.

.

 

SR