TOMAŽ GROM (Slovenija) / „Solo Kiss“ koncert

Solo Kiss
Tomaž Grom – (preparirani) kontrabas, elektronika, videointima / porodica / rad / život / smrt / muzika / zvuk / kontrabas / elektronika / video

.

Utorak, 22. mart 2022. / PD7 / 20:00

.

Tomaž muzici pristupa kao komunikacijskom mediju, rađe nego kao estetskom doživljaju. Traži razloge za stvaranje muzike. Beskompromisno preispituje društvene norme. Muzika je za njega oblik traženja, splet pitanja bez odgovora, protoka ideja, nepredvidivih situacija. Kompozicija je improvizacija. Improvizacije mu nude prostor da se izgubi, da pogreši, da smisli intrigantna rešenja.Osnivač je i umetnički direktor Zavoda Sploh iz Ljubljane, koje je posvećeno muzičkoj, ali i drugoj umetničkoj produkciji, izdavaštvu i edukaciji.Jedan je od najznačajnijih umetnika na savremenoj slovenačkoj sceni. Nastupa sa mnogim umenticima iz okruženja, a kada smo kod slovenačkih umetnika, subotička publika sada već poznaje neke od njegovih saradnika, poput Samo Kutina (sastav Širom, prošlogodišnji koncert u okviru Etnofesta), ili umetnika iz najavljivanog, pa za maj odloženog koncerta braće Drašler iz sastava TiTiTi. Ne propustite.

.


Foto: Edvard Molnar

.

.


Događaj se odvija u okviru koncertne sezone Jazziré 2022, a u organizaciji Centra za savremenu kulturu i umetnost iz Subotice, Udruženja Klara i Rosa i koncertnog prostora PD7 (Samo pivo Subotica).

.
Podršku za održavanje koncerta su pružili NKD – Nacionalna koalicija za decentralizaciju, Grupa 484, Fondacija Jelena Šantić.  

.

#EUzaTebe

.

 

SR