Predstavljanje volonterskih kampova

Da li želiš da predstojeće leto pretvoriš u avanturu u kojoj u inostranstvu vežbaš strani jezik i upoznaješ najrazličitije pojedince iz drugih zemalja a sve to dok volontiraš u nepoznatom kraju Evrope ili Srbije?Volontirati mogu sve punoletne osobe, a neki od kampova su otvoreni i za mlade od 16 godina.

.

Subota, 2. april 2022. / Kerülj Be Ifjúsági Közösségi Tér (Matije Korvina 9) / 13:30

.

Predstavljanje ovog programa održaće se u Omladinskom klubu Kerulj be (Matije Korvina 9) u subotu, 2. aprila od 13.30 časova.

.


Volonterski kampovi su međunarodni projekti u trajanju od jedne do tri nedelje. Grupa od 10-15 volontera/ki iz različitih zemalja boravi zajedno, volontirajući na društvenim, ekološkim, kulturnim i drugim aktivnostima u Srbiji ili Evropi. Na kampu, upoznaješ nove ljude i kulture, i imaš priliku da pomogneš lokalnoj zajednici!
Bazu dostupnih kampova potraži na sajtu www.sci.ngo klikom na „get involved“ pa na „workcamps“.

.


Vrste aktivnosti su veoma različite: kamp može biti vezan za očuvanje i održavanje rezervata prirode, plaža ili planinskih staza, za aktivnosti za decu ili mlade, organizovanje različitih festivala i radionica, pa čak i za rekonstrukciju srednjovekovnog zamka…


Hrana, smeštaj, osiguranje su besplatni, ali sam/a snosiš troškove puta i, u zavisnosti od zemlje održavanja kampa, participacija iznosi od 0 do 4000 RSD.

.


Za određene kampove, može doći do dodatnih troškova (“extra fee”) ali o tome obično možeš saznati u samom opisu kampa.Prijave za volonterske kampove za leto 2022. godine su otvorene, te svim zainteresovanima savetujemo da se što pre prijave kako bi obezbedili/e svoje mesto na vreme.

.

Predstavljanje programa „Volonterski kampovi“ organizuju Volonterski centar Vojvodine, UG Klara i Rosa i Kerülj Be Ifjúsági Közösségi Tér (Matije Korvina 9).

.

SR