Podrži prvi građanski kulturni centar u Subotici!

Našem gradu, Subotici, nedostaje građanski društveni centar, kao zajedničko mesto otvorenih mogućnosti, koje okuplja ljude različitih generacija, nacionalnosti, interesovanja i pripadnosti.

.
Udruženje “Klara i Rosa” već godinama svojim programima okuplja građane gradeći mesto povezivanja i razumevanja komunicirajući na jezicima sredine, te je postalo vidljivo i prepoznatljivo u gradu i šire.

.
Od početka ove godine, na adresi Petefi Šandora 15, organizujemo različite događaje (filmske projekcije, radionice, izložbe, tribine, predavanja, koncerte, zajednička kuvanja i druženja) gde nam se pruža prilika da sretnemo i upoznamo ljude i kulture koje čine naš grad posebnim.

.

Vaša podrška može doprineti da naše programe učinimo vidljivijim, raznovrsnijim i bogatijim, a naš grad sadržajnijim. Donirajte, prosledite ovaj poziv svojim poznanicima, predložite program koji biste želeli videti ili sami realizovati (klarairosa@gmail.com). Prikupljena sredstva za programe, Trag fondacija će duplirati i time podržati inicijativu aktivnog uključivanja građana u procese koji čine naš grad boljim mestom za život.

.

Možete nas podržati uplatom donacije na:
UG “Klara i Rosa”
Petefi Šandora 15, Subotica
Br. računa: 160-6000001246293-35, Banca Intesa, šifra uplate: 290.

ili preko sajta:

https://www.donacije.rs/projekat/gradjanski-centar-su/

.
Podržite nas i dođite da se družimo i razmenjujemo iskustva u prostoru autentične subotičke kuće (Petefi Šandora 15) koju zajedno sa Vama gradimo u prvu građansku kulturnu instituciju u našem gradu!
…………….
Program:
1. Edukativni program za mlade
– Gradionice, radionice nastale u sklopu Škole kreativnog razvoja namenjene deci uzrasta od 10 do 15 godina. Kroz dramsku igru, pisanje, analizu, pokret i pričanje priča razvijamo kreativno biće. Održaćemo 8 radionica u različitim prostorima u gradu i na selu.
– Dva igranja predstave Romeo i Julija u kući (interaktivna pozorišna forma namenjena
srednjoškolcima)
2. Interkulturni program

– Zajedničko pripremanje hrane – kroz druženje pripremamo hranu po makrobiotičkim principima nakon čega sledi zajednička večera.
– Oslikavanje murala na temu rodne ravnopravnosti u Maloj Bosni
– Speech kafe – dva susreta gde se sugrađani zbližavaju vežbajući engleski jezik
– Zimski bioskop
– Dvorišna galerija – tri izložbe u Dvorišnoj galeriji
– Radio Plac – tromesečno funkcionisanje radija koji emituje muziku autora koju nigde drugde ne možete čuti

3. Osnovni troškovi

– Dve kirije i režija za dva meseca
– Kampanje na društvenim mrežama

SR