Igor i Ivan Buharov – Zemlja toplih voda

Projekcija nagrađenoh filma (L“Europe autour L“Europe, Pariz, Francuska) Igora i Ivana Buharova: Zemlja toplih voda, održaće se u utorak, 17. maja 2022. godine u 18:00 časova u Art bioskopu Lifka. Mađarsko-slovačko-norveško-nemačka komedija / naučna fantastika, 82″. 

.

Utorak, 17. maj 2022. / Art bioskop Lifka / 18:00

.

Kurbli Filmklub je će biti domaćin rediteljima iz Mađarske, koji će pričati o snimanju filma u Vojvodini. Najnoviji film o dubini i snazi svesti, snimljen 2022. godine, sa poznatim ličnostima iz Vojvodine.
„Može li se čovek preobraziti u kaktus? Uopšte – dokle se može širiti ljudska svest? Likovi filma jedan po jedan gledaju u lavirinte otpadničkog sveta da bi alternativnim kanalima došli do različitih oblika života i tako iskupili netrpeljivost njihovog postojanja.“ – Artmozi.hu

.
Događaj se odvija u okviru Kurbli Filmkub filmskih projekcija sredom, a u organizaciji Centra za savremenu kulturu i umetnost iz Subotice, Udruženja Klara i Rosa.
.
Podršku za održavanje projekcije su pružili NKD – Nacionalna koalicija za decentralizaciju, Grupa 484, Fondacija Jelena Šantić.
.
Ulaz je slobodan
.

#EUzaTebe

.

.

 

SR