Projekcije filmova sa „Bašta Fest“-a u bašti Klare i Rose

U četvrtak, 29. juna u 21 h, u prostoru Klare i Rose (Petefi Šandora 15), emitovaće se domaći filmovi sa 9. Bašta Festa, uoči početka jubilarnog desetog izdanja festivala u Bajinoj Bašti!
.
Bašta Fest je internacionalni festival kratkog igranog filma u Bajinoj Bašti, godišnja manifestacija koja se održava svakog prvog vikenda u julu i traje četiri dana. Festival je, između ostalog zbog profesije osnivača, usko orijentisan na zajednički rad reditelja i glumaca, a fokus na kvalitetnim glumačkim interpretacijama ima veliki uticaj na pozitivno pozicioniranje Bašta Festa među internacionalnim festivalima kratkometražnog filma. Bašta Fest je od izuzetnog značaja za decentralizaciju kulture, budući da je usmerio raznolik filmski, muzički, edukativni i prateći program na ovu predivnu regiju.
.
Projekcije će se održati 29. juna u 21h, u dvorištu Klare i Rose (Petefi Šandora 15)
.
 
PROGRAM:
.

„Nula“ – Lee Filipovski 14’
Sinopsis: Komunikacija je krucijalna za veze i nema toga što jedna dugačka vožnja ne može da stavi na ultimativni test.

.
„9-5“ – Maša Šarović 26’
Sinopsis: Neiskusni kopirajter mora da se suoči sa pritiscima posla i očekivanjima društva, koji imaju sve veći uticaj na njegov seksualni život.
.
„Krotki“- Jovan Dimoski 22’
Sinopsis: Lukica, tinejdžer iz siromašnog predgrađa pokušava da pronađe drugaricu Saru nakon što je otišla da se vidi sa novim starijim momkom.
.
„Rebra“ – Gvozden Ilić 21’
Sinopsis: Tmuran letnji dan, David i Nikola pešače kroz beogradska predgrađa da bi nahranili mačku od dragarice. Put od Miljakovca do Vidikovca krije u sebi latentne homoerotske fantazije koje imaju jedan prema drugom.
.
„Varnica“ – Luka Bursać 18’
Sinopsis: Nepoznata žena prati nekadašnjeg kriminalca kroz Beograd.

.
#klarairosa #bastafest #film
SR