Konkurs za Teen Doc radionicu

Nezavisni filmski centar Filmart iz Požege, raspisuje konkurs za učestvovanje u Interaction Teen Doc radionici.

.

Rok: 10. april 2023.

.

Učešće na konkursu mogu uzeti srednjoškolci iz sledećih pet zemalja Zapadnog Balkana: Severne Makedonije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije. Rok za prijavljivanje je 10. 04. 2023. godine. Konkursna komisija će izabrati do 12-15 učesnika i objaviti rezultate do kraja aprila ove godine. Održavanje radionice je podržano od strane Western Balkans Fond, a datum održavanja radionice 16 – 23. 08. 2023. godine. Pohađanje radionice je besplatno.

 

Na Teen Doc radionici, tinejdžeri iz regiona Zapadnog Balkana imaće priliku da se upoznaju sa svojim vršnjacima, razmene dotadašnja iskustva, znanja i veštine i steknu nova znanja iz domena režije kreativnog dokumentarnog filma prateći mentorske radionice naših saradnika, iskusnih dokumentarista. Radionice se održavaju na našem (BHS) jeziku i sastoje se od 5 onlajn prezentacija i radionice uživo, u avgustu 2023. godine, u Čačku, kada će, podeljeni u manje timove, polaznici snimati trominutne kreativne dokumentarne filmove.

 

Drugu godinu zaredom Filmart, u okviru Interakcije, organizuje Interakcija: festival kratkog dokumentarnog filma. Pored glavne, nagrade za najbolji film i nagrade publike, od ove godine, za najbolji film u takmičarskoj selekciji, biće dodeljena i nagrada žirija mladih. Ovaj žiri čine, upravo, srednjoškolci, učesnici Teen Doc radionice.

 

Interaction Teen Doc Workshop 2023 – Towards a Better Region finansiran je od strane Fonda za zapadni Balkan (WBF) i Evropske unije, u okviru Poziva za podnošenje predloga regionalnih projekata „Podrška promociji regionalnih aktivnosti civilnog društva na Zapadnom Balkanu“, a realizuje ga Nezavisni filmski centar Filmart sa partnerima – Underfill Festival Podgorica (Crna Gora), Prvi kadar Istočno Sarajevo (BiH), Festival Winter Apricot Prilep (Severna Makedonija), Kinoklub Karlovac (Hrvatska), Klara i Rosa Subotica i SEEcult.org Beograd (Srbija).

 

 

Formular za prijave:

PRIJAVNI OBRAZAC_teen

 

Više o tome možete pročitati na sajtu:

Teen Doc

SR