ETERNAL PROJECT U SUBOTICI

Sa zadovoljstvom najavljujemo uspešan završetak druge faze aktivnosti u okvire ETERNAL projekta!

.

Od 10. do 14. aprila, u Subotici, angažovali smo se oko dvadesetak starijih učesnika iz Austrije, Grčke i Srbije, istražujući transformativnu moć pozorišnih tehnika u negovanju evropskih vrednosti. Program je bio ispunjen zanimljivim aktivnostima koje su imale za cilj podsticanje kreativnosti, negovanje poznanstava i osnaživanje naših učesnika.

.

Dramska radionica: Uvod, povezivanje i aktivacija.

Tajni bioskop: Otkrivanje skrivenih narativa.

Dramska radionica za jačanje kritičnog mišljenja: Opremanje učesnika alatima za navigaciju kroz složena društvena pitanja.

Studijska poseta Palićkom jezeru: Uranjanje u bogato kulturno nasleđe regiona.

Radionica plesa: Prihvatanje pokreta i radosti kao bitnih elemenata aktivnog starenja.

Izložba fotografija i predavanje: Predstavljanje inspirativne priče o aktivnom starenju, slavljenju otpornosti i mudrosti.

Korišćenje dramskih tehnika za digitalno pripovedanje: Saradnja sa lokalnom decom na tkanju digitalnih narativa.

.
Cilj Eternal projekta je aktiviranje sugrađana starijih od 60 godina, promocija građanskih vrednosti i aktivno starenje kroz putovanja i upoznavanje sa vršnjacima. U kojoj god da ste starosnoj dobi, očekujemo da nam se pridružite na ovom predavanju na kom ćete dobiti pregršt inspiracije za ispunjen život i aktivno starenje.
.
Ovaj program je deo ETERNAL projekta (Erasmus program) koji sprovode Mosaic (Grčka), Akademie für Politische Bildung und demokratiefördernde Maßnahmen (Austrija) i Klara i Rosa (Srbija).
.
.
SR