O zajedničkom: Šta je političko?

Klara i Rosa pokreću seriju javnih razgovora pod nazivom “O zajedničkom” koji imaju za cilj edukaciju, pokretanje dijaloga, razmenu mišljenja, slušanje i zajedničko promišljanje. Kroz ovaj program želimo da jačamo osećaj zajedništva, kritički promišljamo i delimo iskustva, ideje i prakse, inicirajući razgovore na različite teme i probleme koji su prisutni u našem društvu i gradu.

.

Prva tribina u ciklusu pod nazivom “Šta je političko” održaće se u petak, 26. aprila 2024. godine od 19.30 časova u prostoru Klare i Rose (Petefi Šandora 15).

.

Koja je uloga pojedinca u društvenim procesima? Koje su obaveze, prava, odgovornosti građana u društvenim procesima? Šta je politika i političko? Kako da politiku shvatimo i primenjujemo kao aktivnost kroz koju ljudi stvaraju, čuvaju, sprovode ili menjaju pravila po kojima zajedno žive a ne kao nemoralnu borbu za korist i lični interes? Kako da razgovaramo i da se čujemo iako imamo različite stavove?

 .
Na prvoj tribini bavićemo se onim što je političko i zajedničko kao i onim što može biti naš doprinos unapređenju okolnosti u kojima živimo.
.
Učestvuju: Jovana Filipić, studentkinja Pravnog fakulteta (Univerzitet u Novom Sadu), Đorđe Đorđević, student Filozofskog fakulteta(Univerzitet u Beogradu) i Bea Šarčević Hajdu, politikolog u oblasti socijalne politike.
Razgovor će moderirati Boris Čegar, profesor filozofije.

.
Ulaz je slobodan.

.

SR