Dvorišna galerija: Nemanja Ledenski – Little Saturday

U subotu, 7. oktobra u 12 časova, u Dvorišnoj galeriji (Korzo 1),  svoje radove će predstaviti kroz izložbu ”Little Saturday” fotograf Nemanja Ledenski.

.

Nemanja Ledenski rođen je 3. februara 1990. godine u Subotici. Po zanimanju je diplomirani profesor fizičkog vaspitanja i sporta. Bavi se uličnom fotografijom nekoliko godina. Nemanjine fotografije su sirove i atipične. On strastveno i na jedinstven način oslikava svakodnevni život ljudi grada u kojem živi i žudi za svakom narednom fotografijom. Trenutno živi i radi u Subotici.

.

 

Prvu samostalnu ižložbu je imao 2019. godine u Beogradu pod organizacijom „Grain“ magazina, koja se održala u galeriji „Bartcelona“. Juna 14. 2021. godine beogradski nezavisni izdavač „Grain“ štampa Nemanjinu prvu foto-knjigu pod nazivom „Sirovi rezovi“. Iste godine u novembru je bio deo beogradskog festivala fotografije „Vizualizator“, gde je imao svoju drugu samostalnu izložbu. Nemanjine fotografije su štampane u 3 broja malteškog foto časopisa „Fotobookmonthly“. 2022. godine 14. maja je imao čast da za Noć Muzeja ima svoju treću samostalnu izložbu u Danilo Kiš fondaciji u Subotici.

.

 

Izložba se realizuje u okviru podrške EED (European Endowment for Democracy) i Grada Subotice

.

Program Dvorišne galerija podržava štamparija Craft Marketing.

.

.

 

SR