Diákfilm csütörtök (FDU Cetinje)

A hónap második csütörtökén, 2023. március 9-én 19 órától prostoru Klare i Rose (Petefi Šandora 15) prikazujemo izbor studentskih filmova sa Fakulteta dramskih umjetnosti sa Cetinja, Crna Gora. Fakultet dramskih umjetnosti predstaviće Sead Šabotić, reditelj, scenarista i saradnik u nastavi.

 

 

A belépés ingyenes!

A program:

Andrija Mugoša : „Ječam žela“ , 18 minuta, film ima engleski prevod

Ječam žela je priča o jednom danu u životu Jakova, porodičnog čoveka koji odluči da krsti svoju ćerku. Na dan krštenja dolazi Petar, budući kum, njegov najbolji prijatelj, donoseći tajnu o Jakovljevom životu prije “svih ispravnih odluka”. Vođen društvom, sistemom i ženom, on odlučuje da spas pronađe u crkvi.

 

Nikola Vučinić : „Velika dostignuća“, 21 minut

Radnja filma je smeštena u malom mestu, u kojem, tokom otvaranja zabavnog parka, gradonačelnik biva zamenjen psihičkim bolesnikom koji će jednako uspešno odgovoriti zadacima koje jedan javni funkcioner obavlja.

 

Matija Jovanović : „U koliko krećemo sjutra“, 13 minuta

Jedan mladi par, u jednom malom monotonom gradu, nepromišljenim postupcima pokušava da osveži svoj, naizgled, monoton odnos, u toku čega im se na brutalan i otrežnjujući način razbijaju sve iluzije.

 

David Todorović : „Sve u svoje vrijeme“, 19 minuta

Nakon više godina provedenih u inostranstvu, Pavle se vraća nazad u svoj rodni kraj u potrazi za iskupljenjem i novim početkom.

 

Dušan Vojinović : „Pismo ili glava“, 14 minuta

Lara (22) i Nemanja (23) su dvoje mladih radnika u malom gradskom marketu. Jedne večeri, njihov šef, Stefan (24) ih poziva u svoju kancelariju. Stefan im saopštava da zbog epidemije i kolapsa u ekonomskom sistemu jedno od njih mora ostati bez posla. Da bi stvar bila još teža, Lara i Nemanja su primorani da se između sebe dogovore ko će od njih dvoje ostati, a ko otići sa posla. Pred njima je teška odluka i noć koja će im promeniti život.

 

Ilija Zeković: „Štetočine“, 11 minuta

Dok Filip pokušava da osmisli savršeni uvod za sutrašnju odbranu diplomskog, Relja i Žana se u susednoj sobi provode uz histerični turbo folk i alkohol. Dekoncentrisan, Filip izlazi kako bi ih umirio ali biva uvučen u njihovu žurku. Niz provokacija od strane Relje i nepromišljeni Žanini postupci, Filipa izbacuju iz takta. Žurka se otima kontroli i iz njih izvlači ono najmračnije.

 

 

HU:

Diákfilm csütörtök

 

 #KlaraiRosa
HU