Radio Plac – Ekološka tribina: Kulturne i umetničke prakse za očuvanje životne sredine

Večeras od 19 časova na programu Radija Plac emitujemo snimak Ekološke tribine: Kulturne i umetničke prakse za očuvanje životne sredine, održane 17. marta u Savremenoj galeriji Subotica.

.

Ponedeljak, 21. mart 2022. / Radio Plac/ 19:00

.

Repriza je u subotu 26.marta od 17 časova.

.

Neizvesnost, povećana proizvodnja i potrošnja, globalno zagrevanje, kontaminacija, degradacija životne sredine i iscrpljivanje prirodnih resursa, stvarnost je sa kojom se suočavaju sadašnje generacije stanovnika planete.Da li je moguće delovati lokalno a doprinositi globalno? Koja je uloga kulture i umetnosti u doba ekološke i klimatske krize? Koji su načini da se suprotstavimo ubrzanom ekološkom uništavanju i klimatskim promenama koristeći inovativne prakse? Možemo li svi biti aktivni učesnici u kreiranju svetlije zajedničke budućnosti?

.

U razgovoru su učestvovali Zoran Erić, istoričar umetnosti, kustos i predavač i Predrag Momčilović, Platforma za teoriju i praksu društvenih dobara – Zajedničko. Razgovor je moderirala Jelena Grujičić.

.

.

Tribinu je organizovalo UG Klara i Rosa u okviru projekta 7,83 Hz koji je podržan kroz program “Aktivne zajednice” TRAG fondacije.

.

.

Skica za mural: Jelena Grujičić

.

.#AKTIVNEZAJEDNICE

.

 

HU